Cinsel Estetik Vajina Estetiği

Cinsel estetik ameliyatları arasında vajen estetiği, labiumların küçültülmesi, vajen daraltma, kızlık zarı dikilmesi, doğum yırtığı onarımı ve klitoris gibi estetikler sayılabilir.

Vajina giriş bölümü özellikle vajinal doğum sırasında aşırı genişleme oluşur. Genişleme sırasında dokuların yırtılmaması için epizyotomi denilen kesi yapılır. Doğum bitiminde bu kesi onarılır. Bu onarım sırasında yapılan hatalı dikişler veya yetersiz dikiş konması sonucunda daha sonra dikişlerin açılması vajen girişinde genişlemeye sebep olur. Bu genişleme cinsel ilişki sırasında orgazma veya haz alınmasına engel teşkil edebilir. Bunun düzeltilmesi için vajina estetiği veya vajina daraltma ameliyatı yapılır.

Cinsel bölgede dış dudakların iç kısmında bulunan iç dudaklar bazı durumlarda aşırı büyük veya sarkık olabilir. Bu durum görüntü olarak ve cinsel ilişki sırasında acı duyma ve sıkıntıya neden olabilir. Bu durumun düzeltilmesi için cinsel estetik ameliyatı olan labioplasti ameliyatı yapılır. Labioplasti ameliyatıyla küçük dudaklar uygun yerden kesilerek küçültülür. Bu cinsel estetik ameliyat sonunda iz kalmaz, ameliyat olduğunuz belli olmaz. Labioplasti ayrıca cinsel bölgenin hijyenine de engel olabilir. Aşırı büyük ve kıvrımlı doku tam temizlenemez ve bundan hasta rahatsız olur.

Diğer bir girişim, kızlık zarı onarımıdır. Kızlık zarı onarımı için birkaç farklı yöntem vardır. Bunlardan en uygunu flep yöntemidir. Flep yöntemi ile kızlık zarı onarımında orijinaline en yakın onarım yapılmış olur. Flep yöntemi için kızlık zarının ne zaman yırtıldığı ya da ilişki sayısının önemi yoktur. Bu cinsel estetik ameliyat sonucunda tekrar yırtılana kadar süreklii kalıcı bir zar yapılmış olur. İz kalmadığı için zarın onarıldığı anlaşılamaz.


0 yorum:

Yorum Gönder